WIE IS BERESTERK

Verschillende expertises, maar wel eenzelfde passie: het versterken van mentale weerbaarheid bij kinderen en tieners. Door de expertises binnen jeugdzorg, bewegingsagogiek, coaching en boksen samen te smelten is het concept Beresterk ontstaan. Beresterk heeft hierdoor een passend antwoord op de hulpvraag bij kinderen en tieners met betrekking tot mentale weerbaarheid en opvoeding. Denk hierbij aan thema's als: faalangst, examen -of toetsvrees, zelfbeeld, assertiviteit, durf jezelf te zijn, sociaal emotionele ontwikkeling, veiligheid en pesten.

MAAK KENNIS MET HET TEAM VAN BERESTERK

Jakko Piepenbrock

Trainer & Coach

Nadat ik enkele jaren actief ben geweest als pedagogisch medewerker en (jeugd)trainer binnen de sport en bewegingsagogiek, waar bij ik veel training heb mogen geven aan mensen met een verstandelijke en/of fysieke beperking, raakte ik steeds meer geïnteresseerd in het gedrag van de deelnemers. Hier ben ik me verder in gaan verdiepen en inmiddels heb ik de NLP kindercoach, PMA coach en StrongKids opleiding afgerond. Hierdoor ben ik in staat om kinderen op een effectieve manier te helpen bij de problemen waar zij tegenaan lopen, kijk ik verder dan puur alleen naar het gedrag en kan ik (onbewuste) triggers wegnemen die in de loop van hun leven zijn ontstaan. Het werken met kinderen is iets heel unieks en heeft iets heel puurs, zeker wanneer dat plaats vindt in een veilige omgeving en waar er ruimte is om te bewegen. In de fase waarin ze zich nog volop ontwikkelen, samen met de mensen in hun omgeving, is er veel ruimte om de kinderen te laten worden wie ze écht zijn, met de talenten die ze allemaal bezitten. Dit voel ik ook als mijn missie en samen met Sjoerd ben ik er van overtuigd dat wij ieder kind een Beresterke ontwikkeling kunnen bieden en waarbij ze Sterk in hun schoenen staan voor de rest van hun leven.

Sjoerd Gloudemans

Trainer & Coach

Werkzaam in de gehandicaptenzorg, jeugd en gezinszorg en als trainer/coach. Daarnaast heb ik +10 jaar aan kickboksen/boksen gedaan en heb ik geleerd wat boksen kan betekenen voor je persoonlijke weerbaarheid maar ook in relatie tot het begrijpen en sturen van eigen handelen. In mijn werk binnen de zorg heb ik veel te maken gehad met vele verschillende vormen van gedrag en vanuit daar mij steeds meer gaan ontwikkelen op het gebied van (complex)gedrag. Wat ik enorm belangrijk vind is dat we kinderen vroegtijdig trainen in weerbaarheid (voor mij zou dit een verplicht aanbod op elke school mogen zijn!). Zodat kinderen tools en handvatten ontwikkelen ter bevordering van hun weerbaarheid en zich Beresterk kunnen voelen. Samen met Jakko hebben wij de handen in één geslagen vanuit onze verschillende expertises en is het onze missie ieder kind een Beresterke ontwikkeling te kunnen bieden! Want leren doe je alleen als je je veilig en Beresterk voelt.